+45 20 24 14 37 | mailto:vibeke@noakud.dk

THIS IS AMAZING AND AWESOME!

CONTACT US

Historie

Skolen er overtaget i november 2014 og videreført  som ”Nordisk Akupunkturuddannelse”.

Tidligere har skolen heddet Gammel Kongevej akupunkturskole, hvor Nigel Ching startede akupunkturuddannelsen op.

Den nuværende ejer, Vibeke Bergfors, har undervist sammen med Nigel Ching siden 2007 på akupunkturskolen på Gammel Kongevej.

Skolen er flyttet til Bagsværd Hovedgade 99,1, 2880 Bagsværd.

paeon-logo

Hvorfor har vi valgt Pæonen (bonderosen) som vores logo?

Pæonen er ikke kun en meget smuk blomst, den er også en meget vigtig urt indenfor den Kinesiske Medicin.

De gamle munke brugte pæonen som lægeurt, og i Danmark blev pæonen kaldt for gigtrosen.

En gammel græsk læge ved navn Paion anvendte planten til at helbrede sår.

De tykke, kødfulde rødder kan spises. I Kina var de kogte pæonrødder en almindelig ret, og her bruger man stadig rødderne i urtemedicin.

De knuste frø kan anvendes mod alskens maveonder, mod mareridt og urolig søvn. Både rødder og frø var gode til at styrke milt, nyrer og lever og til at lindre blæresmerter.

I Kina anvendes barken på roden. Barken indeholder nogle stoffer som er virksomme mod kramper. Det er videnskabeligt bevist, at den reducerer leddegigt, virker smertestillende og beroligende og er virksom mod dysenteri. Desuden er det en meget blodstyrkende urt. Kogte rødder får en fiberrig grødet konsistens og lugter i retning af kål.

Kvindelige skavanker kan kureres med pæoner. De knuste frø indtaget i vin, eventuelt tilsat honning, er godt, hvis man har en ’tilstoppet livmoder’.

Overtroen har også tillagt pæoner store værdier: Folk, der rejste til fods, skulle have et stykke pæonrod bundet om halsen for at beskytte sig mod bid fra giftige dyr.